Uit onze boekenkast

Verder lezen over relevante onderwerpen? Hieronder onze tips


Picture

The Regulatory Craft, Malcolm Sparrow

Wat is het advies van Malcolm Sparrow aan toezichthouders? ‘Pick important problems and fix them’. Voor toezichthouders blijkt dit ogenschijnlijk eenvoudige advies in de praktijk lastig uitvoerbaar: ‘Op welke problemen moet het toezicht zich dan richten? En wat betekent dit voor de wijze waarop het toezicht georganiseerd is?’. Ex-politieagent en Harvard professor Sparrow beschrijft het toezichtvak. Hij laat zien dat alle toezichthouders worstelen met soortgelijke organisatorische vraagstukken.

Picture

Switch, Dan en Chip Heath

Why is it so hard to make lasting changes in our companies, in our communities, and in our own lives? De gebroeders Heath bieden een eenvoudig denkkader, talloze inspirerende voorbeelden en veel positieve energie. Leer uw olifant kennen.

 

Picture

The Lucifer Effect, Philip Zimbardo

Waarom gedragen mensen zich soms slecht? Zit dit in de persoon of in de situatie waarin hij zich bevindt? Wij hebben allemaal de neiging om bij tragische incidenten mensen, rotte appels, de schuld te geven. Denk bijvoorbeeld terug aan de wreedheden die Amerikaanse militairen in de Irakese gevangenis Abu Ghraib begingen. Zimbardo laat echter zien dat goede mensen in verkeerde situaties al snel tot slechte daden kunnen overgaan. Willen we problemen doorgronden, dan moeten we situaties en het systeem dat ze voortbracht zorgvuldig analyseren.


Toon meer